Selecteer een pagina

Als trader is het belangrijk om te weten wat voor type trader jij bent. Het is iets waar ik persoonlijk veel tijd en aandacht aan heb besteed. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te weten waar je blij van wordt en wat bij jouw persoonlijkheid past, maar ook om ervoor te zorgen dat je een gezonde nachtrust kunt behouden. Als trader ben je een ondernemer: jouw geld is jouw business en dat brengt veel spanning en stress met zich mee. Het is daarom cruciaal om te weten hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je je emoties onder controle kunt houden.

Het weten wat voor type trader je bent, kan je helpen om succesvol te worden in het traden. Het kan je helpen bij het ontwikkelen van een strategie die past bij jouw persoonlijkheid, stijl en doelen. Dit zal je helpen om consistent te blijven, waardoor je kansen op winstgevende trades worden vergroot. Maar wat nog belangrijker is, is dat het je kan helpen om fouten te verminderen en het risico te minimaliseren. Dit is cruciaal in een volatiele markt als crypto.

Ik ben bijvoorbeeld meer een Daytrader. Ik hou ervan om trades te maken die dezelfde dag gesloten kunnen worden.
Ik heb geleerd dat dit het beste past bij mijn persoonlijkheid en stijl van traden. Dat kan bij jou totaal anders zijn uiteraard. Misschien past Swingtraden of juist Scalpen beter bij jou?
Daytraders openen en sluiten posities binnen 1 dag, scalptraders binnen enkele seconden tot enkele minuten en swingtraders voor een langere periode, van enkele dagen tot enkele weken.

Het is niet makkelijk om een goede trader te worden, maar het is zeker mogelijk. Het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden is cruciaal om succesvol te worden in het traden. Gelukkig kun je deze vaardigheden eigen maken als je weet welke dat zijn. Dit is waar de whitepapers die we hebben geschreven voor onze Margin Traders in Discord van pas komen. We hebben deze whitepapers geschreven om onze traders te helpen bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden die uiteindelijk weer meehelpen om voor jezelf uit te kunnen vinden wat voor type trader jij bent.

Weet jij al wat voor type trader jij bent?