Quarkchain

Coin Report

WEBSITE:
https://quarkchain.io/

1.Algemene beschrijving Quarkchain (QKC)

QuarkChain (QKC) is een high-speed blockchain-platform dat is ontworpen om het meest efficiënte systeem voor peer-to-peer transacties te zijn. Het token, de QKC, is momenteel een ERC20-token dat werkt op de Ethereum-blockchain, maar er zijn plannen om over te schakelen naar zijn eigen native token en blockchain met de release van de QuarkChain-mainnet begin 2019 (release datum staat op 30 april 20191).

QuarkChain hoopt een verwerkingscapaciteit van ten minste 100.000 transacties per seconde (tps) te realiseren, maar zal ook zijn eigen tweede-laagoplossingen implementeren, inclusief sharding, om zijn maximale capaciteit te vergroten tot meer dan een miljoen transacties per seconde (tps).
Tijdens de token-verkoop die eindigde in juni 2018, ondervond QuarkChain een extreme marktvraag en werd het gedwongen om een loterijsysteem te implementeren om te bepalen wie aan de crowdsale zou kunnen deelnemen. Bovendien kregen degenen die werden geselecteerd om deel te nemen een relatief kleine persoonlijke aankooplimiet, waardoor de 5.000 geselecteerde beleggers slechts een klein deel van de beschikbare token-pool konden kopen – waardoor de verspreiding van tokens werd verbeterd.

In totaal werd slechts 20 % van de tokenallocatie van $ 20 miljoen beschikbaar gesteld in de openbare verkoop, terwijl de andere 80 % werd weggerukt in de eerdere privéverkoopronde – waarbij deze privéverkooptokens geleidelijk werden ontgrendeld over een periode van twee jaar.
Kort nadat QuarkChain (QKC) voor het eerst op beurzen genoteerd was, beleefde het een buitengewone piek in waarde, opgeklommen tot 34 cent in minder dan 24 uur op 6 juni 2018. In vergelijking met zijn crowdsale prijs van $ 0,0183 wist QKC in waarde te winnen met meer dan 1.800 % in slechts enkele dagen – een indrukwekkende prestatie tijdens bearmarkt in 2018.

Sinds het bereiken van zijn hoogtepunt in juni 2018, begon QKC toen met een verlengde downtrend, die nog steeds voortduurt tot op de dag van vandaag. In de maanden na het bereiken van zijn hoogste punt, bleef QKC steeds lager glijden en had slechts één significante opleving tussen Sep en Oktober 2018. Ondanks deze grote terugval, blijft QKC nog steeds aanzienlijk hoger dan zijn crowdsale prijs – waardoor QuarkChain een van de weinige aanvankelijke muntaanbiedingen is om een positief rendement voor zijn investeerders te behouden.
Tijdens de 2018-periode zag QuarkChain zijn marktkapitalisatie met een piek van $ 72 miljoen, waardoor het op dat moment de 162e grootste cryptocurrency werd door marktkapitalisatie. Hoewel QuarkChain ondanks de piek aanzienlijk is gedaald, wist het zijn positie ten opzichte van andere cryptocurrencies te verbeteren en schommelt het nu meestal tussen de 90 en 120.

Aangezien QuarkChain erin geslaagd is zijn positie op de marktkapitalisaties te verbeteren, betekent dit dat het veel langzamer daalt dan veel concurrerende blockchains tijdens deze bearperiode. Ondanks deze relatieve sterkte, verloor QKC opnieuw terrein onder Bitcoin (BTC) gedurende deze periode en daalde de waarde ongeveer 63% sneller.

QuarkChain had een grote hype rond zijn ICO en werd op grote schaal geprojecteerd om een van de voorlopers te worden voor de meest schaalbare blockchain in de nabije toekomst. Omdat de waarde van QKC na de ICO drastisch werd vermenigvuldigd, waren de verwachtingen torenhoog voor de high-throughput blockchain – maar dit verdween snel toen de cryptocurrency markt in 2018 in verval raakte.

1. Prijsgegevens en historische data

QuarkChain prijs $0,050115 USD
Market Rank #111
Market Cap $46.905.520 USD
24 Hour Volume $7.331.834 USD
Circulating Supply 935.966.585 QKC
Total Supply 10.000.000.000 QKC
Max Supply Geen data
All Time High $0,341594 USD (Jun 05, 2018)
All Time Low $0,018406 USD (Aug 14, 2018)

2. Toekomstplannen

Het testnet van QuarkChain heeft momenteel het potentieel aangetoond om meer dan 14.000 tps te verwerken – veel meer dan datgeen wat mogelijk is door de Bitcoin-blockchain en zelfs meer dan 2.800 tps, zoals aangetoond door Zilliqa. Deze aantallen dalen echter drastisch onder de miljoen transacties per seconde die in de project whitepaper worden geclaimd, wat betekent dat er nog veel werk moet worden verzet.

QuarkChain is onlangs ook een partnerschap aangegaan met ArcBlock, waardoor ontwikkelaars naar het platform zijn geholpen en ontwikkelaars een platform kunnen bieden bij het bouwen van services voor QuarkChain. Al met al lijkt QuarkChain goed gepositioneerd om in de nabije toekomst te groeien en is het gebouwd om tegemoet te komen aan een cruciale behoefte in de markt. Met een sterk team erachter bestaande uit experts in hun respectieve vakgebieden, lijkt QuarkChain een solide basis te hebben waarop in de toekomst met vertrouwen verder kan worden voortgebouwd. Nu is de overgrote meerderheid van crypto-gebruikers geneigd om op korte termijn bearish te zijn, maar optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van de sector als geheel. In het algemeen zijn blockchains met een hoge verwerkingscapaciteit een van de populairdere keuzes om te verbeteren in 2019 en daarna, omdat velen van mening zijn dat het oplossen van het schaalprobleem een van de belangrijkste stappen is voor de acceptatie van cryptocurrency.

Ondanks dat het een van de weinige cryptocurrencies is die nog steeds boven zijn ICO-prijs handelen, handelde QuarkChain (QKC) voor een groot deel van 2018 in een dalend kanaal en bleef dit doorgaan tot begin 2019. Als deze trend aanhoudt, kan QKC dalen tot laag als 1,6 cent tegen medio 2019 – voor het eerst lager dan zijn ICO-prijs.

Ondanks het huidige negatieve traject heeft QuarkChain echter verschillende ontwikkelingen in de pijplijn waardoor de gemeenschap opnieuw kan opduiken en de waarde ervan kan worden hersteld. Een van deze ontwikkelingen is de release van het nieuwste testnet, waarbij ondersteuning wordt toegevoegd voor meerdere native tokens en een verscheidenheid aan verschillende consensusmechanismen. Doorgaans wordt het vrijkomen van een functioneel testnet met nuttige functies gezien als een indicator van sterkte en kan het leiden tot een aanzienlijke groei als het gemeenschapsgevoel hiermee instemt. Aan de andere kant, als de deadline niet wordt gehaald zonder een goede reden, kan dit als een teken van zwakte worden beschouwd – mogelijk leidend tot verdere verliezen.
Begin juni 2019 wordt 30% van de tokens toegewezen aan particuliere verkoopinsponsors ontgrendeld en tegelijkertijd zal een fractie van de vergrendelde tokens beschikbaar zijn voor de QuarkChain Foundation en het team, wat leidt tot een toename van het circulerende aanbod van QKC.

Evenzo wordt in september 2019 nog eens 30% van de tokens die zijn uitgegeven aan privéverkoopdeelnemers ontgrendeld – waardoor de totale ontgrendelde tokens op 80 % komen en de resterende 20 % particuliere verkooptokens worden ontgrendeld in december 2019. Of dit een negatieve dan wel een positieve invloed op de prijs heeft, valt nog te bezien. Terugblikkend op eerdere ontgrendelingsgebeurtenissen, heeft de prijs echter de volgende dagen daadwerkelijk een groei doorgemaakt: de prijs steeg slechts enkele dagen later van ongeveer zeven cent naar meer dan tien cent. Volledigheidshalve moet worden opgemerkt dat het schema voor de ontgrendeling van privé-verkopen eind 2018 is gewijzigd omdat de markt niet is hersteld. Voordien werden tokens maandelijks ontgrendeld.

3. Wat zeggen andere analytici

Wanneer we kijken naar voorspellingen van experts, merken we dat de meerderheid gelooft dat QuarkChain zal blijven wegglippen in 2019 en dan tegen het midden van het jaar een opwaartse trend zal beginnen – met op middellange termijn een groei. Ook zien we dat er grote verschillen zijn tussen welke site je raadpleegt. Voor deze review hebben we Coinpredictor, WalletInvestor en Coinswitch geraadpleegt. Coinpredictor is van mening dat Quarkchain op korte termijn zal blijven dalen, maar zal medio 2019 kleine winsten boeken en in die periode slechts 1,9 % groeien. Daarnaast gelooft Coinpredictor dat QuarkChain een enorm groeipotentieel heeft, maar met succes aanzienlijke steun moet aantrekken om dit te doen. WalletInvestor daarentegen- een website die gespecialiseerd is in het maken van voorspellingen over prijsbewegingen van cryptocurrency – denkt dat de vooruitzichten op één jaar voor QuarkChain behoorlijk somber zijn. Het verwacht dat QKC het volgende jaar met bijna 70 % zal dalen, met als gevolg een daling van $ 0,01.

Ten slotte lijkt het cryptohandelplatform Coinswitch extreem optimistisch te zijn over de schaalmarge door het te projecteren om binnen een jaar $ 0.208 te bereiken en binnen vijf jaar bijna $ 0.4 – een ongelooflijke groei van 995% in deze periode.

Wijzigingen en vergissingen voorbehouden. April 2019.

color
https://www.margintraders.nl/wp-content/themes/carbon/
https://www.margintraders.nl/
#ffffff
style5
dropdown
Loading posts...
/var/www/vhosts/152/341627/webspace/httpdocs/margintraders.nl-wordpress/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
Enter your email here
off
off

nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch