Litecoin

Coin Report

WEBSITE:
https://litecoin.org/nl/

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency gecreëerd door Charlie Lee. Het is gemaakt op basis van het Bitcoin-protocol maar verschilt qua hashing-algoritme. Litecoin maakt gebruik van de geheugenintensieve Scrypt-proof of work mining-algoritme. Met Scrypt kunnen hardware van consumentenklasse zoals GPU gemined worden.

Wat algemene informatie:
Litecoin Price    $92,20 USD
Litecoin ROI     2.044,36%
Market Rank     #5
Market Cap      $5.696.328.442 USD
24 Hour Volume           $4.793.042.695 USD
Circulating Supply        61.779.761 LTC
Total Supply     61.779.761 LTC
Max Supply      84.000.000 LTC
All Time High    $375,29 USD  (Dec 19, 2017)
All Time Low    $1,11 USD (Jan 14, 2015)

Litecoin kenmerkt zich als een open source, peer-to-peer cryptocurrency die snelle en bijna-nulbetalingen mogelijk maakt tussen iedereen, waar ook ter wereld.

Litecoin (LTC) is een van de oudste cryptocurrencies die er bestaat.
Het werd gecreëerd in oktober 2011 door een ex-Google en ex-Coinbase ingenieur, Charlie Lee, als een alternatief voor Bitcoin. Hij wilde een cryptocurrency maken die een aantal problemen van Bitcoin zou oplossen, zoals transactietijden, hoge transactiekosten en geconcentreerde miningpools. Hij wilde ook grootschalige adoptie door individuen en bedrijven mogelijk maken.

Litecoin kan door particulieren worden gebruikt om aankopen in de real world gemakkelijker te doen dan de meeste andere cryptocurrencies, omdat het wordt ondersteund door een groeiend aantal portefeuilles en crypto-debitcards.

Litecoin heeft ook vooruitgang geboekt aan de kant van de handelaars, aangezien zij hun point-of-sale betalingsgateway en bankdiensten hebben uitgebreid om het voor handelaren gemakkelijker te maken om Litecoin als betaalmiddel te accepteren.
Gemiddeld verwerkt Litecoin ongeveer 20.000 tot 30.000 kettingtransacties per dag.

Gezien het feit dat Litecoin is ontwikkeld met behulp van Bitcoin’s code (het was een hardfork van Bitcoin) met vrijwel identieke functies, wordt het vaak vergeleken met Bitcoin.

De belangrijkste verschillen zijn:

 • Hash-algoritme: zowel Litecoin als Bitcoin gebruiken proof-of-work als consensusalgoritme. Litecoin gebruikt echter een ander hash-algoritme – scrypt in plaats van Secure Hash Algorithm (SHA) 256. Scrypt is meer geheugenintensief dan een algoritme dat niet is memory-hard. Dit komt omdat de processen parallel met scrypt worden uitgevoerd, in tegenstelling tot serieel met SHA-256, en als gevolg hiervan vereist scrypt meer geheugen.
 • Een van de voordelen van het gebruik van scrypt is een netwerk dat toegankelijker en democratischer is. Om te concurreren, kunnen miners meer geheugen verkrijgen in plaats van gespecialiseerde toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) te moeten aanschaffen, zoals het geval is met Bitcoin. Dit betekent dat normale mensen in theorie miners kunnen worden met Litecoin, terwijl geconcentreerde mining pools / ASIC-centrales de Bitcoin-miners al domineren.
 • Transactiekosten: transacties op Litecoin zijn aanzienlijk goedkoper dan Bitcoin. Vanaf 24 september 2018 bedroeg de gemiddelde transactiekosten voor Bitcoin $ 0,434 versus $ 0,0483 voor Litecoin, waardoor Bitcoin negen keer duurder werd. Op de piek op 22 december 2017 overtroffen de gemiddelde dagelijkse Bitcoin-transactiekosten $ 55, terwijl de kosten van Litecoin slechts $ 0,931 bedroegen.
 • Snelheid: Litecoin is ontworpen om 4x sneller te zijn dan Bitcoin, omdat de gemiddelde blokbevestigingstijd 2,5 minuten is, in plaats van 10 minuten.
 • Marketcap: Litecoin heeft een totaalaanbod van 84 miljoen munten, vergeleken met 21 miljoen munten voor Bitcoin.

PROOF OF WORK: Litecoin maakt gebruik van proof-of-work, een consensusmechanisme dat berust op een moeilijke computationele taak om het netwerk te beveiligen tegen kwaadwillende actoren. Mijnwerkers concurreren om de taak het snelst op te lossen en worden dienovereenkomstig beloond.

MINING / SCRYPT: zoals hierboven besproken, gebruikt Litecoin het scrypt hash-algoritme.
Scrypt bepaalt het mining-proces voor nieuwe munten en Scrypt zorgt voor een hogere mate van parallelle verwerking en is over het algemeen beter toegankelijk voor nieuwe miners dan een meer traditioneel algoritme. Het gebruik van Scrypt helpt bij het minen van Litecoin zonder gebruik te maken van de ASIC-gebaseerde mining-apparatuur die nodig is om munten te minen met behulp van het SHA-256 algoritme. Miners worden momenteel beloond met 25 nieuwe Litecoin per blok, een bedrag dat elke 4 jaar wordt gehalveerd of ongeveer elke 840.000 blokken. Het Litecoin-netwerk zal volgens de planning 84 miljoen Litecoin produceren, wat exact 4 keer zo groot is als het maximale aanbod van Bitcoin.

Segregated Witness (SegWit): SegWit verhoogde de blokgrens van Litecoin van 1 MB naar 4 MB door de handtekeninggegevens (dwz het ‘gescheiden’ deel) van een transactie te verwijderen, terwijl de transactie nog steeds veilig is (dwz het “witness” -gedeelte) ). SegWit maakt hogere transactie-uitvoer mogelijk en maakt het mogelijk andere functies en toepassingen, zoals het Lightning Network, MAST, vertrouwelijke transacties en Schnorr-handtekeningen, te implementeren.

MIJLPALEN VAN LITECOIN:
Litecoin is een open source project en de broncode kan hier bekeken worden: https://github.com/litecoin-project/litecoin

 • Oktober 2011: Litecoin werd officieel vrijgegeven op GitHub en het netwerk gaat kort daarna live.
 • November 2013: Litecoin bereikte voor de eerste keer een marktkapitalisatie van $ 1 miljard.
 • December 2013: Litecoin v0.8.6.1 is uitgebracht. Dit was een belangrijke release met een aantal verbeteringen, waaronder populaire portemonnee-functies zoals Coin Control, snellere validatie, snellere propagatie, enz.
 • Januari 2014: Litecoin-portemonnee voor Android werd officieel vrijgegeven.
 • April 2014: de bèta van Electrum, een Litecoin-portemonnee, werd vrijgegeven.
 • Juni 2015: Litecoin v0.10.2.2 werd uitgebracht en vertegenwoordigde de officiële versie van Litecoin Core. Dit was een belangrijke release en was het technische equivalent van Bitcoin v0.10.2. Belangrijke veranderingen zijn ondersteuning voor alleen de Wallet-portemonnee, snellere blockchain-synchronisatie, verbeterde ondertekeningsbeveiliging, nieuwe hulpprogramma-apps, enz.
 • Januari 2017: Litecoin Core v0.13.2 is uitgebracht, een belangrijke release met een aantal verbeteringen op protocolniveau, code-optimalisaties, de mogelijkheid om meerdere zachte vorken tegelijk uit te rollen, enz. Segwit is op testnet geactiveerd.
 • Mei 2017: Litecoin activeerde SegWit en voltooide de eerste betalingstransactie op het Lightning Network waarbij de overdracht binnen een seconde werd uitgevoerd.
 • Augustus 2017: Litecoin Core v0.14.2 is uitgebracht. Dit was een belangrijke versie-release met nieuwe functies, verschillende bugfixes en verschillende prestatieverbeteringen (bijvoorbeeld kortere synchronisatie en initiële downloadtijden van blokken).
 • Mei 2018: Litecoin Core v0.16.0 is uitgebracht, een belangrijke release die segwit volledig ondersteunt in zijn portemonnee en gebruikersinterfaces.

Na de activering van SegWit had Charlie Lee gesproken over het toevoegen van functies zoals Lightning Network, MAST, Confidential Transactions en Schnorr Signatures, maar er is nog geen roadmap voorzien. In feite zijn alle voorgestelde upgrades functies van andere blockchain en niet uniek voor Litecoin. De meeste upgrades worden ook op Bitcoin ontwikkeld.

De Litecoin Foundation is een non-profitorganisatie die de ontwikkeling van Litecoin ondersteunt. Het bestaat uit vier personen in de Raad van Bestuur (zie hieronder) en andere directeuren, ontwikkelaars en vrijwilligers. De Litecoin Foundation werkt samen met het Litecoin Core ontwikkelteam, dat ontwikkelaars achter het Litecoin-project omvat, en biedt hen financiële ondersteuning.

WALLETS:
Er zijn een aantal verschillende wallets die je kunt gebruiken om je Litecoin op te slaan, je kunt ze in een Hardware Wallet opslaan: zowel de Trezor als de Ledger ondersteunen Litecoin. Je kunt ook een aantal wallets downloaden van de officiële website voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS enz..

Over de prijs:

Litecoin heeft een lange geschiedenis op de cryptomarkt. De munt overleefde al zijn pump en dumps, terwijl tientallen andere cryptocurrencies in de vergetelheid raakten. LTC is erg populair bij beleggers, traders en diegenen die snel en gemakkelijk cryptocurrency transacties willen doen, al meer dan zeven jaar. Deze munt heeft veel technische kenmerken waardoor het een actueel product is. Dit alles heeft een aanzienlijke invloed op de vorming van de Litecoin-prijs. Litecoin moet worden beschouwd als een toevoeging aan bitcoin. Dit is waar Charlie Lee op focust. Wanneer BTC groeit, volgt LTC daarom noodzakelijkerwijs. Dit is een bevestiging van de pseudo-concurrentie van twee producten met vergelijkbare functionaliteit.

De groeifactoren zijn als volgt:

 • mogelijke lancering van Litecoin-futures;
 • omkering van de algemene trend;
 • “Halvering” (2-voudige verlaging van de blokrewards);
 • popularisering van de blockchain-technologie en crypto-betalingen;
 • institutionele beleggers die de markt betreden.

Wat kan in de weg staan:

 • het vertragen van de ontwikkeling van Litecoin blockchain-technologieën;
 • concurrentie op de markt;
 • de strijd tegen speculatie, die zal leiden tot een stabielere ontwikkeling van de markt.

Bronnen:

Wijzigingen en vergissingen voorbehouden. Mei 2019.

color
https://www.margintraders.nl/wp-content/themes/carbon/
https://www.margintraders.nl/
#ffffff
style5
dropdown
Loading posts...
/var/www/vhosts/152/341627/webspace/httpdocs/margintraders.nl-wordpress/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
Enter your email here
off
off

nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch