Selecteer een pagina

Heb jij wel eens last van FOMO? Of niet in een trade te durven stappen? Geen winst te nemen op jouw beoogde target?
Lig je ’s nachts wakker door de spanning? Check je continu de koers op je telefoon?

Als cryptotrader kun je geen succesvolle trades maken zonder de juiste mindset. Je moet emotioneel stabiel zijn om de grillige markten aan te kunnen, onderscheid kunnen maken tussen FUD en echte informatie en vertrouwen hebben in je strategie. Zonder de juiste mindset loop je het risico om in paniek te raken bij het eerste beetje volatiliteit en te veel trades te maken die niet in lijn zijn met je tradeplan. Oftewel, een goede traders- mindset is heel belangrijk als je serieus aan de slag wilt gaan met traden.

We besteden bij Margin Traders veel aandacht aan MINDSET en hebben er zowel whitepapers als opdrachten voor geschreven waar jij zelfstandig mee aan de slag kunt.

Om je een idee te geven waar je aan zou kunnen gaan werken voor wat betreft de juiste Traders-Mindset geef ik jou hieronder 5 onmisbare tips:

1 Stel doelen
Begin bij het begin. Waar sta je nu en waar wil je naartoe, wat is je ultieme droom voor jouw toekomst? Dat kan zijn een mooi huis, reizen, financiële vrijheid een prachtige mooi schip.
Het bedenken van je ultieme droom kan bijdragen aan het ontwikkelen van de juiste traders mindset. Door een duidelijk en ambitieus doel voor ogen te hebben, kun je jezelf motiveren om consistent en gefocust te blijven bij het traden. Het kan je helpen om de nodige discipline en geduld te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te zijn in trading.
Het hebben van een ultieme droom kan je helpen om te blijven focussen op het grotere plaatje, zelfs als je geconfronteerd wordt met verliezen of moeilijke beslissingen bij het traden.

2 De weg er naar toe
Traden biedt de mogelijkheid jouw droom waar te maken.  Je zult vaardigheden eigen moeten maken. Dat is een proces waarvoor je een planning moet maken. Dit zorgt ervoor dat je structuur en routine krijgt. Als je weet welke weg je moet bewandelen verkort dit het proces want een goede planning zorgt er voor dat je alles veel efficiënter aan kunt pakken. Je studeert bijvoorbeeld als de markt nog niet open is en je maakt je journaal op zaterdagochtend aan het einde van een tradeweek.
Als je moeite hebt om overzicht en structuur te creeëren kunnen wij jou daar prima bij helpen.

3 Coaching
De wereld van crypto bestaat uit een spinnenweb van informatie. Cursussen, nieuws en youtubekanalen, tradegroepen, signalgroepen. Waar moet je beginnen, wat is goed en wat is niet goed, hoe maak je onderscheid?
Zorg dat je je aansluit bij een ervaren Traders-community en een goede coach in de hand neemt die jou begeleid op de weg naar jouw doel. Dit gaat je een hoop geld en tijd schelen.

3 Focus
Leren traden en uiteindelijk winstgevend traden is een weg van vallen en opstaan. Zolang jij je doel voor ogen blijft houden, iedere dag opnieuw en je niet af laat leiden door FUD, FOMO en andere emotionele triggers en dus gefocussed blijft ben je op de goede weg.
Stel duidelijke doelen, maak een tradeplan, focus je op de markt en doe 1 ding tegelijk, dus geen multitasking.
Voor mezelf geldt dat als ik aan het traden ben ik beter niet tegelijk het eten op het fornuis moet zetten want dat brandt zeker weten aan. Als ik aan het studeren ben ik niet aan het traden want dan blijft de helft maar hangen.

4 Affirmaties
Affirmaties kunnen helpen bij het ontwikkelen van de juiste trader mindset. Affirmaties zijn positieve statements die je herhaalt om je gedachten te herprogrammeren en je te concentreren op het positieve. Door affirmaties te gebruiken die gericht zijn op het verbeteren van je trader mindset, kun je jezelf helpen om meer gefocust, gedisciplineerd en zelfverzekerd te worden.
Bijvoorbeeld:
Ik ben een succesvolle trader
Ik ben gefocust op mijn strategie en volg deze zonder af te wijken
Ik heb vertrouwen in mijn beslissingen en laat mijn emoties niet de overhand nemen
Ik ben gedisciplineerd en houd me aan mijn tradeplan
Ik blijf kalm en gefocust, zelfs als de markten volatiel zijn

Door deze affirmaties regelmatig te herhalen, kun je je onderbewuste geest herprogrammeren om positief te denken over je handelsvaardigheden en -mogelijkheden. Dit kan je helpen om meer zelfvertrouwen te hebben en betere handelsbeslissingen te nemen.

5 Blijf studeren

Trading is voor ons een werkwoord en dus een voortdurend leerproces. Iedereen maakt fouten, wij ook, jij ook. Het belangrijkste is wat je hiervan leert. Analyseer je trades en zoek naar manieren om je strategie en vaardigheden te verbeteren. Lees boeken over trading en mindset, luister naar goede podcasts en doe veel schermtijd en ervaring op (kilometers maken). Dit zal je zelfverzekerder maken en je zult meer vertrouwen krijgen in je traden en daarmee dus ook helpen om betere resultaten te behalen op de lange termijn.

Wil je hier alles over leren? Sluit je dan aan bij onze Margin Traders! Wij coachen jou hier graag doorheen!