Exchanges: Bitmex

Wat is Bitmex?

BitMEX is al een aantal jaren actief. Sinds 2014 wordt het beschouwt als de beste crypto handelsomgeving voor de professionele spot– en futures belegger die graag grote hefbomen wil inzetten.

De BitMEX handelsrekening werkt op basis van Bitcoin. Alle termijn contracten worden in Bitcoin verrekend. Je kunt er alleen Bitcoin storten. Natuurlijk, is crypto futures trading niet gelimiteerd tot de Bitcoin. Je kunt hier termijncontracten voor een aantal belangrijke cryptovaluta verhandelen. Hieronder kun je een demonstratie video met Arthur Hayes zien waar hij het BitMEX handelsplatform uitlegt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sSh2bM3UP04[/embedyt]

Is BitMEX veilig?

Een van de sterke punten van BitMEX is juist veiligheid. Er hebben nooit incidenten plaatsgevonden. Elke Bitcoin opname wordt bovendien handmatig verwerkt! Bovendien is de gehele handelsomgeving geprogrammeerd in kdb+ dat behoort tot de standaard programma’s voor vele grootbanken die high-frequency trading applicaties ontwikkelen. De BitMEX trading engine is uitermate snel in het afwikkelen van opdrachten en verwerken van orders. Het werkt veel betrouwbaarder en sneller dan bijvoorbeeld bekendere trading platforms zoals Poloniex en Bittrex. BitMEX is ook een beter alternatief voor de CFD brokers met hun enorme spreads op de Bitcoin.

De nadelen van het handelen met BitMEX

Over het algemeen is het raden met hefbomen (leverage) risicovol; als je niet goed weet hoe het werkt loop je het risico om alles wat je inzet voor die trade te verliezen. Want door de hefboom heb je bij bijvoorbeeld een Long bij een stijging van 1% in totaal 10% winst. Maar dit geldt ook als de koers de andere kant op gaat dan je Long of Short. In dat geval maak je dus 10% verlies (als je geen Stop-Loss gebruikt).

Het liquideren van posities bij BitMEX zit vol met valkuilen. BitMEX werkt met een liquidatie prijs, dit werkt als een soort van automatische stop-loss. Wanneer deze liquidatie prijs wordt doorbroken dan zal er een onderhoudsborg (maintenance margin) in rekening worden gebracht van 0,5 %. Wanneer je dit plaatsvindt met een hefboom van 100, dan wordt deze extra onderhoudsprijs 0,5% * 100, dit betekent dat je gewoon nog eens een extra 50 % verlies neemt. Dit wordt nog eens ingewikkelder wanneer je moet rekening houden met het probleem dat bij extreme verwachtingen van de markt (dus niet volatiliteit) het verschil tussen de future koers en de onderliggende waarde soms extreem oploopt!
Wanneer je gaat handelen met BitMEX moet je met deze hoge risico’s rekening houden. BitMEX heeft een ingebouwde rekenmachine om dit allemaal uit te rekenen. Leer om deze goed te gebruiken, bekijk vooral de Profit/Loss tab van de BitMEX calculator tool. Oefen met deze gereedschappen op de gratis oefenhandelsrekening van BitMEX.

Het is van uiterst belang dat je alle handelsgereedschappen goed begrijpt en even hebt getest in een oefen account van bijvoorbeeld Bitmex Testnet voordat je veel geld gaat inzetten op een short of long positie met een grote hefboom! Zonder kennis en oefening, kun je al het ingezette kapitaal verliezen!

MARGIN TRADERS NL

Traderscollectief van ervaren en enthousiaste traders.

color
https://www.margintraders.nl/wp-content/themes/carbon/
https://www.margintraders.nl/
#ffffff
style5
dropdown
Loading posts...
/var/www/vhosts/152/341627/webspace/httpdocs/margintraders.nl-wordpress/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
Enter your email here
on
off

nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch